Tuesday, September 6, 2016

Back in Business


COUNTRY CLUB WIFE In a parallel universe where I'm 34 years old and have a husband called John who plays golf on Sundays, I wear outfits like this and make the best oven roasted turkey. Probably do gardening even. In reality, however, I'm a 22-year-old lousy cook who watched a lot of Gilmore Girls episodes the other day and was inspired by the elite of the American suburbs.

This outfit is significant for multiple reasons. First of all, my brother complimented me on it. (He rarely does that.) Second, I wore these pants when I interviewed Margaret de Heinrich (co-founder of Omorovicza and such an intelligent and classy woman!) for Marie Claire Hungary during my summer internship at the magazine. And third, it's the first outfit posted here after a month of blogging hiatus.

June, July, and August flew by so quickly this year that I didn't even have time to whine about how much I hate dislike summer. There, I said it. Summer is my least favorite season because it's way too hot, my hay fever gets out of control, and I always feel pressured to have fun 24/7. Not to mention that the limited number of possible outfit options gives me anxiety.

Luckily, fall is here, and with the decrease of temperature, outfits are about to become more varied. (My ankle boots are ready.)

Speaking of fall -- my not-so-little brother starts university on the 12th of September, and the fact that he is sleeping on my couch until he finds a place on his own puts me into a favorable position: I can blackmail him into helping me take outfit pictures for the blog. Because every good sister-brother relationship is based on three main things: love, trust, and knowing when to play your ace. (Or at least that's what almost 20 years of experience has proved.)

-------

GYÖNGY, KASMÍR ÉS GOLF KULB TAGSÁG Egy párhuzamos univerzumban, ahol 34 éves vagyok, és John, a férjem vasárnaponként golfozni jár, én minden nap ilyen szettekben jövök-megyek, tökéletes sült pulykát készítek, és valószínűleg kertészkedem is. A valóságban azonban 22 éves vagyok, ügyetlen szakács, és a minap annyi Szívek szállodáját néztem, hogy totál megihletett Emily Gilmore és az amerikai kertvárosi elit stílusa.

Ez a szett több okból is fontos. Egyfelől azért, mert az öcsém azt mondta, hogy csinos. Másrészt ezt a nadrágot viseltem, amikor Margaret de Heinrichhel, az Omorovicza egyik alapítójával készítettem interjút a marieclaire.hu-nak. (A magazinnál töltöttem a nyári gyakorlatomat.) Végül, de nem utolsó sorban pedig azért, mert egy hónapnyi kihagyás után ez az első outfit bejegyzés a blogon.

Az idei nyár olyan gyorsan eltelt, hogy időm sem volt arról nyafogni, hogy mennyire nem szeretem ezt az évszakot. Tessék, kimondtam. Nem szeretem a nyarat, mert túlságosan meleg van, a pollenallergiám kikészít, és folyton azt érzem, hogy a nap minden percében szórakoznom kell, "hiszen nyár van". Arról nem is beszélve, hogy 40 fokban szinte képtelenség öltözködni.

Szerencsére azonban hamarosan megérkezik az igazi ősz, és újra elővehetem a kötött pulóvereket és bokacsizmákat. Ezzel együtt az egyetem is elkezdődik, és a most gólya öcsém néhány hétre hozzám költözik, ami a testvéri szeretet igazi próbája lesz tekintve, hogy életünk során volt olyan időszak, amikor a tetőtér két végében, külön szobákban nem tudtunk veszekedés nélkül megmaradni, most viszont egy egyterű lakáson osztozunk... (Ha többet nem jelentkezem, akkor kiugrottam az erkélyről a széthagyott zoknik miatt.) Azt tervezem, hogy amíg Kistáska a Hotel Kinga vendége, munkára fogom, és megkérem, segítsen fotózni a blogra. Persze valószínűleg akkor is megtenné, ha nem tőlem függne a lakhatása, de a közel 20 évnyi testvéri tapasztalat azt mutatja, hogy jó, ha az ember lányának van egy ilyen, nem is olyan titkos fegyvere. (Bírlak, öcsi. <3)

shirt - H&M
pants - Zara
clutch - thrifted
sandals - F&F
Share:

No comments

Post a Comment

Good vibes only.

© According to Koko | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig