self-ironic and fashion focused

Tuesday, February 21, 2017

(Guns 'N') Roses


What's next?

Guess who turned 23 since my last blog post. That's right, this bobbed brunette is now 23 years old and a hair's breadth away from a quarter life crisis. 23? How? When? 

The big day, which fell on a Monday, was followed by low key celebrations and a semi-serious existential crisis. I tend to question the purpose of life every three months anyway, but during my birthday week, I was especially philosophical. (Wine may have been consumed.)

23 sounds so grown up. And I'm not sure I like it. On the one hand I do, because I am more relaxed and more confident now than I was during my teenage years (or a year ago, as a matter of fact). On the other hand, I suddenly feel this enormous pressure to do more, know more, earn more, and... cook more. (The latter has to do a lot with my grandmother and her vast collection of recipes that she intends to hand down to me one day.) 

I'm still kind of in denial about this whole growing up thing, so I often find myself listening to various Disney soundtracks these days, but at the same time, I'm also very excited about the future. * turns up the volume on Zero to Hero *


***

13, 23, 33

A legutolsó bejegyzésem óta betöltöttem a 23-at, és most már tényleg csak egy hajszál választ el a kapunyitási pániktól. Tegnap még a babaházam bútorait rendezgettem, ma meg már könyvelőm van. Mikor és hogy történt ez?

A nagy nap hétfőre esett, amit visszafogott ünneplés és egy kisebb egzisztenciális válság követett. Negyedévente alapvetően is hajlamos vagyok megkérdőjelezni az élet értelmét, de a születésnapom hetében kifejezetten sokat gondolkoztam a dologról. (Közben lehet elfogyott némi bor.)

A 23 az már felnőtt, igaz? Gyanús, mert a múlt héten nekem kellett kihívnom a gondnokot a csöpögő radiátoromhoz azzal a telefonnal, aminek én fizetem a számláját. Én választom ki, milyen illatú öblítőt vegyek, és én döntöm el, elég vastag-e a kabátom. Ezek azért árulkodó jelek.

Nemrég az Ikeában jártam, hogy a felnőtt élet olyan nélkülözhetetlen kellékeit szerezzem be mint a vaníliás gyertya és a 2500 Ft-os ruhaállvány. Mivel az ellentétes nemű kísérőmet enyhén frusztrálta, hogy a bemutatótermen is végig kellett mennünk mindezért, így ott nem volt megfelelő alkalmam kifejteni, hogy mennyire fura érzés is ennyi idősnek lenni, pedig a gyerekszoba részleg remek helyszínt nyújtott volna az idő múlásáról szóló rövid monológomnak.

23 évesnek lenni valahogy teljesen más, mint 22-nek volt. Egyfelől azt érzem, hogy mostanra azért tudok már néhány dolgot, amitől többé-kevésbé magabiztos vagyok. Másfelől viszont olyan, mintha hirtelen odaállítottak volna egy futópálya startjához, én pedig még csak a cipőmet kötöm, mikor elhangzik, hogy vigyázz, kész, rajt. Réges-régen, amikor még csak egyjegyű volt az éveim száma, versenyszerűen futottam; tudom, mennyi adrenalinnal jár egy-egy 100 méter. Csakhogy ez most nem sprint, hanem maraton, és néha elfog az aggódás, hogy hogy teljesítek majd.

De azt hiszem ezen a ponton meg is állok, mert az öniróniám nem engedi tovább, hogy versenyfutós hasonlatokkal éljek, amikor évek óta csak divatból van rajtam futócipő.

Ha lenne rá mód, szívesen leülnék beszélgetni a 13 éves énemmel, hogy elégedett-e azzal, ahol most tartok, ilyennek képzelte-e a jövőjét. Illetve szívesen találkoznék a 33 éves énemmel is, remélve, hogy boldog, mert remek munkája, normális férje, legalább egy gyereke, és egy rakat kutyája van. Mert most, 23 évesen, ilyennek szeretném látni magam 10 év múlva.
Shein dress // vintage bag // old H&M boots // Calzedonia socks (köszi Kamilla!)
SHARE:

2 comments

  1. This was such a fun read! But omg, that dark floral dress is just riveting. How you styled it made it even more awesome. But you know that already! I take this opportunity to wish you a HAPPY 23! That's such a cool age to be at by the way! Anything can happen, but of course, not to discriminate on other ages, I repeat: Anything can happen! Enjoy being 23. And please do share your philosophical musings sometime! ;) xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your comments always make my day, Shanaz! Thank you so much! :) I hope you're right about this whole age thing, because I could use a bit of coolness! xx

      Delete

Good vibes only.

Blogger Template Created by pipdig