self-ironic and fashion focused

Friday, March 10, 2017

And Life Would Be All Spring


Tervek tavaszra

Amikor a tavasz érkeztével a napsugarak elkezdenek kitartóan bekúszni a sötétítő függönyöm alatt reggelente, én szinte új erőre kapok minden évben. Jobb kedvűen ébredek, máshogy sétálok az utcán, türelmesebb vagyok és szívesebben sminkelek. Ilyenkor szinte minden héten szoktam friss virágot venni a lakásba, mert sokat számít egy vidám színfolt, és nincs bűntudatom, amikor egy hét után meg kell válnom tőle, mert nem maradt életben. Ugyanis hiába tartanék nagyon szívesen cserepes növényeket is, nem tudom gondozni őket -- még a legkitartóbb harcosok is elbuknak nálam. (Ez a baráti körömben számos poén forrása.) Például Babettnek, a veterán ikeás kaktuszomnak most vettem két pajtást, remélve, hogy pótolni tudják Anettet és Ivettet, akik nagyjából fél éve távoztak az élő kaktuszok sorából. Most újra teljes a triumvirátus, és remélem a legjobbakat.

Egyébként tegnap elvégeztem a mostanra már hagyománnyá vált éves nagy gardróbtakarítást, és három zsáknyi ruhát, táskát és régi cipőt szelektáltam ki. Ezek először családom nőtagjainak kezei alatt fognak átfutni: anya lehet talál majd egy-két táskát, ami tetszik neki, a mamám biztos lecsap pár leharcolt edzőcipőre, ami jó lehet még kertészkedni, a nagynénémnek pedig pár alig hordott pulóvert szánok. A többi ezután távolabbi rokonokhoz vagy ismerősökhoz kerül; egyetlen póló sem megy kárba.

Korábban írtam már, hogy szeretnék jobban odafigyelni a vásárlási szokásaimra, és tudatosabban választani, szóval arra gondoltam, hogy készítek majd egy tavaszi akciótervet, melynek lépéseit a blogon is dokumentálom, hátha más is hasonló cipőben jár, és szeretne csatlakozni a Tökre-Nem-Anonim Impulzusvásárlók Klubjához.


Shein top // H&M bag // F&F jeggings // H&M sneakers
SHARE:

No comments

Post a Comment

Good vibes only.

Blogger Template Created by pipdig