Tuesday, September 5, 2017

Kedves Naplóm!

Kezd bizonyossá válni, hogy a felnőtt élet valóban nem több, mint megpróbálni értelmesen eltölteni a reggeli kávé és az esti bor közti időt. És még tömegközlekednie is kell az embernek! Remélem én "full chill" nyugdíjas leszek, aki vidáman elrelaxálgat a villamoson mire hazaér a sorozatára, és nem szipkázza ki mindenkiből az életerőt már reggel fél kilenckor miközben a csirkenyakat viszi haza a piacról. (Vannak persze tündéri idős hölgyek és urak is a BKV-n, akiknek innen is hosszú, boldog életet és jó porcerőt kívánok. És tessék csak hagyni azt a csomagot, majd én leveszem.)

Persze ahhoz, hogy megöregedjek, először életben kell tartanom magam legalább még ötven évig. Ez a feladat pedig néha kifogni látszik rajtam. Próbálkozásaim a háztartásvezetés terén például sorra kudarcot vallanak, mert rendszerint csak kávé, tej és sör van itthon. Meg vegeta és rizs. Meséltem már azt a sztorit, amikor vegetás gyorsrizst ebédeltem diétás kólával? És a kólát még csak nem is én vettem... Egyébként mentségemre szolgáljon, hogy egész nap dolgozom, és mire este a Sparba érek, már olyan sor áll a kasszáknál, hogy fordulok is ki az ajtón, mert a lassú éhhalál még mindig jobb, mint a sorban állás közben jelentkező akut agyfasz. 

Nem mintha a főzésben annyira remekelnék amúgy. A múltkor például beüthettem a fejemet, mert ebédet vittem az irodába. Ahol aztán a többiek megjegyezték, hogy így hónap vége felé már előfordul, hogy az ő kajájuk is ilyen egyszerű... Erre be kellett vallanom, hogy én ezt akartam (ezt tudtam) főzni. Szóval pont amikor felragyoghatott volna a csillagom... gyorsan le is hullott az égről. 

Ha már az irodánál tartunk... Négy kilót fogytam, amióta gyakornok vagyok. Ez a fentebb leírtakból egyenesen következik, de a stratégiai helyekről hiányzó fontos kilókat leszámítva egyébként minden rendben van. Sokat tanulok, és még annál is többet kávézom.

Most megyek, még le kell radíroznom az arcom. Majd jövök.

K
Share:

No comments

Post a Comment

Good vibes only.

© According to Koko | All rights reserved.
Blogger Template Crafted by pipdig